Ház alaprajz készítő programok 2022-ben

Ház alaprajz készítő programok 2022-ben

Ház alaprajz készítő programok 2022-ben

Mikor készítsünk alaprajzot?

A ház alaprajz készítése akkor lehet fontos, ha ingatlanunkat bérbe- vagy el szeretnénk adni.

Manapság számos ingatlanos honlapot találunk az interneten. Akár a közösségi médiában is lehet hirdetni. Ilyenkor általában fotókat láthatunk a szobákról, valamint leírásokat olvashatunk. Azonban ezek szubjektív leírások.

Sokat segíthet vizuálisan a ház alaprajza. Ez ugyanis egy olyan többnyire univerzális ábrázolás, amivel mindenki megérheti, hogy hogy is helyezkednek el a szobák, és azok hogyan aránylanak egymáshoz.

Az első lépések

Akármilyen módszert is választunk a ház alaprajz elkészítéséhez, vannak bizonyos megelőző lépések. Ilyen a

  • mérés
  • számolás
  • „feltérképezés”

Mérd le a falakat, a rajzolj egy piszkozatot, jelölj minden nyílászárót.

Ház alaprajz kézzel?

Ha nem szeretnél most megtanulni grafikai szoftvereket kezelni, akkor marad a ceruza és a vonalzó. Ez is egy megoldás, és, ha nem összecsapott munkáról van szó, akkor a vevő sem riad vissza a hirdetéstől. Mindenképp adjunk a külsőségekre, ugyanis ezek alapján dönti el valaki, hogy érdeklődik-e az általunk kínált ingatlan iránt.

Ház alaprajz számítógépes programmal

Nagyon nagy segítség lehet a számítógép, ha nem akarunk bajlódni kézzel. Ilyen segítség lehet például a legegyszerűbb Paint. Persze, itt is neked kell az arányokra figyelni, de sokkal egyszerűbb így az alaprajzkészítés.

Ha kicsit komolyabb programot keresel, akkor mindenképp jó lehet a megveszLAK online alaprajz készítője is.

Mire figyelj a ház alaprajzon

Összességében tehát, akármivel is készíted el a ház alaprajzát, mindenképp legyenek rajta a helyiségek nevei, a nyílászárók. A tartófalakat vastagabbal jelöld lehetőleg. Jelöld a bejáratot is.

Ha pedig nem akarsz ilyenekkel foglalkozni, keresd fel a Mérnök Tender szakembereit a mernoktender.hu oldalon. A cég többek között foglalkozik digitális ház alaprajz készítéssel is.

Kérj ajánlatot és menj biztosra!

Leave a Reply